Доналд Тръмп изпитва „необратима омраза“ към Украйна

08:50, 03 ное 19 / Свят 25 1624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпитва „необратима омраза“ към Украйна от първите дни на престоя си в Белия дом, пише „Вашингтон пост“ и се позовава на настоящи и бивши служители в администрацията на американския лидер.

Причината за това отношение към бившата съветска република била подозрението за сътрудничеството на Киев с Демократическата партия и в частност с Хилари Клинтън по време на предизборната надпревара 2016 г. срещу Тръмп, който по това време беше кандидат за президент.

„Той просто намрази Украйна“, казва източник пред вестника, пише БГНЕС.

Отбелязва се, че през май на среща с представители на Белия дом американският президент не се съгласил с предложението им да подкрепи новите власти на тази страна, твърдейки, че Киев "се опита да го унищожи". Служители, разговаряли с „Вашингтон пост“, също изразили мнение, че враждебността на Тръмп към Украйна вероятно е необратима.

По-рано демократите започнаха процеса на импийчмънт за американския президент. Те обвиниха Тръмп, че е оказвал натиск върху украинския си колега Владимир Зеленски за провеждане на разследване срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън и семейството му.

Тръмп разпространи стенограма от разговора, от която стана ясно, че той наистина е помолил Зеленски да "проучи" случая на Байдън. В същото време американският президент заяви, че не е направил нищо незаконно и изпълнява само задължението си да се бори с корупцията

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама