Румен Радев: Призовавам гражданите масово да участват в тези избори

10:30, 03 ное 19 25 1786 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

"Гласувах за София и нейното бъдеще като модерна европейска столица", каза президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан”, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

"Призовавам гражданите масово да участват в тези избори, за да не допуснат купения и корпоративния вот да определят тяхното бъдеще. Много от хората не отиват да гласуват, защото нямат доверие, че техният вот ще бъде отчетен коректно и срещу това трябва да се борим. Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали компрометират организациите и самото доверие в изборния процес", каза още държавният глава.

"Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда, парламентарно представените политически партии, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от чесността на изборния процес", заяви още той.

Президентът посочи, че въвеждането на машинно гласуване би решило въпроса с огромния брой недействителни бюлетини, който в момента е недопустимо висок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама