ДПС увеличи присъствието си в местната власт

22:35, 03 ное 19 25 2522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС увеличи присъствието си в местната власт - над 35% от кметовете на кметства са от партията. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Карадайъ припомни, че на предишните местни избори през 2015 г. ДПС спечели общо 37 кметове на общини, а сега има 47. Общинските съветници, избрани от партията, са 916, което прави 18%. 

Фандъкова обеща активна работа и конкретни промени на софиянци

„След тези местни избори ние ще си запазим влиянието в местната власт и там, където можем - ще увеличим присъствието. Присъствието на ДПС в местната власт категорично е увеличено, нещо повече – географията е разширена“, коментира лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ подчерта, че  изборите са основен елемент на демокрацията, но като са законни, свободни, честни и има информиран избор на избирателите. Той разкритикува обаче това, че продължава да има забрана за предизборна кампания на език, различен от българския, както и това, че българските граждани извън България нямат право да гласуват.

Тези избори показаха много от дефектите на законовата уредба и са ясен пример за некомпетентност на избирателните комисии и тяхното арогантно поведение. Регистрираха кандидати, които не отговаряха на изискванията на закона“, коментира Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама