Изпълнителният комитет на Манолова ще иска касиране на изборите 

00:37, 04 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1807 Topnovini
1

След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите, обяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

„Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни Вапцаров, цитиран от пресофиса на Мая Манолова. 

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ печели София и Пловдив

Той е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София, но му е било отказано. Поискал е да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани