Христо Иванов: Резултатите на „Демократична България“ са стъпало за парламентарните избори

13:50, 04 ное 19 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Демократична България“ успя в национален план да превърне резултатите си от европейските избори в представителство в местната власт. Минахме в следващо агрегатно политическо състояние. Това е една добра основа за подготовката ни за парламентарните избори като агент на промяната. Разтваряме ветрило“. Това каза Христо Иванов, съпредседател на ДБ, пред БНР.

Христо Иванов подчерта, че занапред „Демократична България“ ще показва способност не просто да дефинира проблеми, а да налага и да прокарва решения.

ГЕРБ губи половината райони на София

„Планираме да бъдем активни в лансирането на приоритетите, лансирани в нашата кампания. Ще бъдем активни в поредица от теми – борбата с корупцията, реформирането на начина на управление на общински фирми и дружества, въвеждането на реална децентрализация“, изтъкна Иванов.

Той допълни, че „Демократична България“ остава в позиция на опозиция на модела на управление в България. „Но и искаме да покажем капацитет за прилагане на управленски решения… Намираме се в особена ситуация, в която хората разбират, че не може да се продължава така, но не се оформя консенсус как да се случи тази промяна. Проблемът е много по-голям, отколкото просто въпрос за един или друг кандидат“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама