ГЕРБ се събира на Национална работна среща за резултатите от изборите

06:40, 07 ное 19 25 2424 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

ГЕРБ ще обсъди резултатите от изборите на Национална работна среща от 12 ч. в кино "Люмиер" в София. На нея ще присъства и председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и ще бъде направен отчет за политическата дейност на партията.

След втория тур на местните избори ГЕРБ остана водеща политическа сила в страната. Партията на Борисов спечели балотажа в София, Пловдив и Варна, но го загуби в Русе и Благоевград.

В първа реакция на резулатите премиерът заяви, че страната се е завърнала към нормалността в изборния процес, защото не е нормално само една партия да печели. Той беше категоричен, че ГЕРБ не са загубили и посочи като пример резултатите от Варна и Пловдив.

Ние можехме навсякъде да спечелим, но по-добре е за партията да се очисти, да се обнови, коментира още Борисов. Той съобщи, че ГЕРБ ще вземе решение кметовете да нямат повече от три мандата.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пък коментира, че "ГЕРБ ерозира в местната власт". "Промяната започна. Беше трудна, но вече е необратима“, категорична беше Нинова.

Тя потвърди, че ако президентът инициира среща за изборния процес, БСП ще участва. Предложение за това отправи Румен Радев при подаването на гласа си на втория тур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама