Цветанов се срещна с ръководството на Германския институт по международни въпроси и сигурност

18:38, 04 ное 19 25 1653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си в Берлин, председателят на Изпълнителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният директор София Петкова и адв. Борис Велев, член на ръководството на центъра се срещнаха с проф. д-р Фолкер Пертес, директор на Изпълнителния съвет на Германския институт по международни въпроси и сигурност, д-р Барбара Липерт, член на Изпълнителен съвет и директор за изследванията и д-р Кай-Олаф Ланг, старши изследовател към Групата за изследвания на организацията по въпросите на ЕС/Европа.

Цветан Цветанов се срещна с Йенс Паулус

Институтът е най-големият европейски мозъчен тръст в областта на външната политика. Германският институт за международни въпроси и сигурност съветва политическите лидери относно международната политика, външната политика и политиката за сигурност. Услугите им са ориентирани основно към правителството на Германия и Бундестага, както и към международни организации като Европейския съюз, НАТО и ООН.

Цветанов представи дейностите на Евро-атлантическия център за сигурност, като подчерта, че една от целите на центъра е именно да предоставя както на експертната публика, така и на обикновените граждани обективни, добре аргументирани анализи по различните аспекти на тема сигурност. Постигната бе договореност за обмен на експертиза между двете организации. Цветанов отбеляза, че споделянето на задълбочени академични изследвания и анализи на института би могло да допринесе за информирания дебат в страната ни относно европейските измерения на редица теми от сигурността. Особен акцент бе поставен върху добавената стойност на тези изследвания относно динамиката на геополитическите процеси в Черноморския регион, Западните Балкани, отношенията с Турция, Русия и Китай.

 
 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама