Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

09:11, 05 ное 19 25 1657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ. Нормално е да има различни политически партии в управлението на населените места. Хората, дали вота си за ГЕРБ, са предимно в градовете, в които има най-голямо население и силна икономика", каза пред БНТ Менда Стоянова, член на Изпълнителния комисия на ГЕРБ.

"Имаше места, особено в София, където вотът беше даден от омраза към ГЕРБ, омраза, която аз не мога да си обясня. Гласуваш, защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти и да прецениш кандидата, за който гласуваш от омраза. За мен това не е нормално политическо поведение. Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова. Според мен омразата не е правилният водач", заяви още Стоянова.

Дончев: Всички играха срещу нас, никаква политическа хигиена

По думите й София за първи път от години е на балотаж, но разумният вот е надделял.

Тя заяви, че общинските съвети са с преобладаващо мнозинство от ГЕРБ, но това няма да попречи на добрата комуникация в управлението. "Винаги трябва да се търси подкрепа от всички участващи в общинския съвет, така че винаги да се постигне баланс", каза тя.

Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, по думите ѝ, са в положителна насока. Така ще има възможност да се предаде опитът на по-младите членове на партията.

ГЕРБ губи половината райони на София

"Резултати на местните изборите няма как да се постигнат на места, където има противоречие в политическите структури на ГЕРБ", заяви Стоянова по повод загубите на партията в някои областни градове в страната. "Там където политическите партии са работили заедно и без противоречия има резултат от местния вот", коментира още тя и добави, че не трябва да се чака да се провеждат избори, за да се направи оценка на допуснатите грешки в управлението и сега е моментът да се направят промени.

Стоянова коментира и Бюджет 2020, като каза, че предвижда добър ръст в икономическото състояние на страната. Ключово в бюджета е нулево бюджетно салдо, така че да се изпълни фискалната цел, като това ще е планът за следващите 3 години. Намаляването на държавния дълг и спадът в безработицата също ще са приоритет за предстоящата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама