Държавата отпуска пари за спешен ремонт на „Александровска“

12:09, 05 ное 19 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 300 000 лева за пребазирането на Клиниката по алергология на УМБАЛ „Александровска“, и до 500 000 лв. за ремонт на Клиниката по Хематология дава държавата за подобряване на битовите условия в лечебното заведение. Това съобщи на брифинг в Министерството на здравеопазването зам.-министър Жени Начева.

Лекари от "Александровска" на протест заради ужасяващи условия на труд

"Тези средства ще бъдат дадени тази година на болницата, за тях са водени дълги разговори. Документацията по отпускането им е подготвена, така че да стартират необходимите обществени поръчки в лечебвото заведение“, заяви Жени Начева, цитирана от БГНЕС. Тя добави, че не е проблем осигуряването на паричния трансфер, а подготовката на обществените поръчки. Начева поясни, че болницата максимално бързо е предприела необходимите действия, като сега престои обявяването на обществените поръчки. В началото ще бъде извършен ремонт на Клиниката по алергология, където таванът се срути.

Начева благодари на медиците, които са пребазирали пациентите от Клиниката по алергология на друго място.

Попитана как си обяснява готвения протест, Начева заяви, че всеки има право до избере как да изрази своята позиция. „Това, което мога да кажа, е че работим добре с екипа на болницата и с лекарите в лечебното заведение така, че постепенно техните инвестиционни разходи и спешни ремонти да се случат“, заяви Начева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама