Киото забрани селфитата с гейши

16:20, 05 ное 19 / Любопитно 25 1580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите в Киото забраниха правенето на снимки в части от Квартала на гейшите в града след буря от жалби за тормоз и лошо поведение от чужди туристи, обзети от желанието да си направят перфектното селфи, съобщава БГНЕС като цитира в. „Гардиън“.

Забраната в кв. "Гион" предвижда глоба до 10 000 йени (82 евро), докато Киото и други популярни дестинации се борят с неочакваните ефекти от бума на посетители, който се очаква да продължи и след олимпиадата в Токио идното лято.

„Замърсяването с туристи“ е все по-голям проблем в Киото, където напливът в древни светилища и храмове е голям, и в "Гион", в който чужденците се надяват да зърнат гейшите.

В отговор на оплаквания от местни жители и бизнеса, местните власти са сложили знаци край малките улички с предупреждения да не се правят снимки.

В проучване на 300 ресторанти и магазини в района оплакванията варират от хвърляне на отпадъци и тютюнопушене до блокиране на трафика и преминаването.

Някои от жителите на квартала дори разказат как групи туристи обграждали таксита, превозващи гейши и преследвали жените по улицата в опит да ги снимат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама