Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и Ветово са подали оставки

16:26, 05 ное 19 25 2289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските председатели на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов и във Ветово Андриан Райков са подали оставки, съобщи местната телевизия ТVN, цитирана от „24 часа“.

Борисов: Дай, Боже, на всички такова отстъпление

Росен Даскалов обясни, че оставката му е продиктувана от получилото се напрежение в редиците на партийната организация заради изборния резултат. "Оставам редови член на партията, очаквам на заседанието си утре Изпълнителната комисия на ГЕРБ да се произнесе по оставките на двамата", посочи той. "Няма напрежение в общинската партийна организация на ГЕРБ в Русе", уточни Даскалов и допълни, че оставката му е морален акт.

Оставям една работеща община с изградена стриктна финансова дисциплина, с отличен вътрешен ред и екип от висококвалифицирани експерти, със силен бюджет, който дава възможност да се работи с високо темп“, заяви от своя страна бившият кмет на Русе Пламен Стоилов. По време на пресконференция, той е направил отчет за свършеното от него и екипа му през двата мандата. По думите му през тези осем години общината е работила по европроекти на стойност около 500 млн. лева. Според Стоилов програмата му за управление е изпълнена в пълен обем.

„Тренд“: ГЕРБ си запазва Варна и Горна Оряховица, а БСП печели Русе

На пресконференцията стана ясно още, че тримата заместници на Стоилов вече са подали заявленията си за освобождаване.

При 100% обработени протоколи в Русе Пенчо Пламенов Милков от БСП печели изборите с 60.53% Диана Ангелова Иванова от ГЕРБ събра 36.63%.

Във Ветово Мехмед Хасан Мехмед от ДПС спечели изборите с 56.52%, а Исмаил Джеват Селим от Политическа партия МИР събра 41.94%.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама