Обявиха новото летище в Истанбул за „Летище на годината”

16:32, 05 ное 19 / Свят 25 1978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Читателите на британско списание обявиха летището в Истанбул за „Летище на годината”, съобщи летищният оператор IGA, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

Летището в Истанбул получи мнозинството от гласовете на читателите на „International Airport Review”, като победи няколко международни летища като Хийтроу (САЩ), Сидни (Австралия) и Чанги (Сингапур), се казва в прессъобщението.

Летището е на път да се превърне в глобален център със своята уникална архитектура, силно развита инфраструктура и високи технологии.

Докато летището в Истанбул беше наградено в категорията „Избор на читателите: Летище на годината“, списанието обяви и други награди - Индийското международно летище Кемпегова получи награда за „Най-устойчива инициатива“, комплексът за терминали на средното летище в Абу Даби беше отличено за „ Проект за иновативен дизайн“, летището в Единбург, Шотландия получи награда „Най-добра инициатива за достъпност“.

Летището в Истанбул, чиято първа фаза официално беше открита през октомври 2018 г., пое въздушния трафик от летище „Ататюрк” на 6 април.

Предвижда се то да обслужва 200 милиона пътници годишно с пълен капацитет, след като до 2028 г.бъдат завършениа всички четири фази с шест писти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама