Значително по-високи температури от обичайните в сряда

06:20, 06 ное 19 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И през следващото денонощие времето ще остане динамично, с температури, значително по-високи от обичайните. Преносът на въздушни маси ще е от юг-югозапад. Ще е ветровито, особено в Източна България и районите, разположени северно от планините, където южният вятър ще се проявява и като фьон. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока. Над северозападните райони облачността ще е значителна и там след пладне ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в източните райони и в Предбалкана - до 14-16 градуса. Дневните температури ще бъдат предимно между 21 и 26 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсвана средна и висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са межди 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата - и бурен, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В четвъртък и петък времето в страната ще бъде динамично, с температури, главно в Източна България, значително по-високи от обичайните за първата половина от ноември. В четвъртък вятърът в Западна България временно ще се обърне от запад-северозапад, на изток ще се задържи югозападен. Превалявания ще има в крайните северозападни райони, а вечерта и през нощта срещу петък - на повече места в Западна България. Дневните температури ще са в широки граници - от 13-14 градуса в крайните северозападни райони до 24-25 градуса - на изток.

В петък превалявания ще има главно в Рило-Родопската област, над останалата част от страната облачността ще се разкъсва до слънчево време.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама