Манолова: Партия няма да правя, обмислям гражданска платформа

08:28, 06 ное 19 25 2555 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отрече да има планове за партия. "Знам, че има огромни страхове, партиен проект няма да правя", съобщи Манолова пред bTV.

"Знам, че има огромни страхове, партиен проект няма да правя", обясни тя и уточни, че "тъй като едноличната власт продължава да се вихри", от нейния ИК обмислят да инициират гражданска платформа. Тя ще стъпи върху основните демокрични ценности. Запитана дали тази платформа ще прерасне в партия, Манолова каза, че за това е рано да се говори.

БСП подкрепи исканото от Мая Манолова касиране на вота

Тя освен това съобщи, че ще инициира форум за анализ на "порочните търговски практики и за конкретни мерки това повече да не се случва", визирайки купуването на гласове по време на изборите.

"На тези избори залогът беше не дали аз ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов", изтъкна Манолова. Тя заяви, че е гласувала за промяната, а именно за кандидата на "Демократична България" в район Лозенец. Според нея обединението на демократично мислещите граждани в София на балотажа е показало, че едноличната власт може да бъде победена.

Манолова показа протоколи с нарушения - непопълнени графи, с мокър печат и подписи от комисията. Тя отново изтъкна, че при паралелното преброяване от нейния ИК разликата със спечелилия кандидат Йорданка Фандъкова е била около 3%, а само ромският вот за Фандъкова е бил 2,9%.

Акцент на деня: Равносметката

ИК на Манолова е подала над 20 жалби за купуване на гласове, а в петък или понеделник ще подаде и жалба за касиране на изборите.

"Не може такива безобразия, такова безнаказано купуване на гласове и фалш, да остава без последствия... Не очаках, че е възможно в София да се купуват гласове", коментира Манолова. Властта стигна до дъното в организацията и манипулацията на тези избори, добави тя.

Попитана сега ли разбира за подобни практики, Манолова отговори: "Това не означава, че трябва да се примиря с начина, по който се правят избори. Хората не се примиряват с безогледното купуване на гласове".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама