Цветан Цветанов се срещна с Йоханес Зеле от немския Бундестаг

11:53, 06 ное 19 / Политика 25 2150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си в Берлин, председателят на Изпълнителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният директор София Петкова и адв. Борис Велев, член на ръководството на центъра се срещнаха с Йоханес Зеле, член на Бундестага, зам.-председател на Комисията за култура и медии, член на Комисията по икономическо сътрудничество и развитие и Под-комисията по граждански кризи, реакция при конфликти и мрежови действия.

Двамата обсъдиха новите предизвикателства пред сигурността, свързани с технологичния напредък и споделиха мнението, че Европа следва със собствени сили да развивие 5G технологии и да изгради 5G мрежата по най-сигурен начин.

Цветанов и Зеле се съгласиха, че страните от Западните Балкани имат нужда от Европейска перспектива, за да продължават да бъдат надеждни партньори по въпросите на сигурността и да утвърждават своите демократични институции. Време е Европа също така да се съсредоточи върху големите въпроси от геополитическо значение, важни за нейнито бъдеще и да преодолее прекомерната ангажираност с вътрешните си проблеми, за да може да засили международните си позиции.

Обсъдена бе и миграционната ситуация, като бе отбелязана важността на темата както за регионалната динамика на Балканите и обективния анализ на отношенията с Турция, така и за вътрешнополитическите процеси в редица страни членки на ЕС. Необходимостта от интензивна работа от страна на неправителствения сектор бе потвърдена, като се разгледа възможността за провеждане на форум по сигурност в една от страните от Западните Балкани с цел засилване на регионалното сътрудничество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама