Бракуваха свръхскоростни влакове за над 100 милиона заради тайфуна Хагибис

13:10, 07 ное 19 / Свят 25 1940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки хиляди спасители продължават издирването на оцелели от мощния тайфун Хагибис, два дни след като бурята връхлетя Япония.
Десетки хиляди спасители продължават издирването на оцелели от мощния тайфун Хагибис, два дни след като бурята връхлетя Япония.

Япония се принуди да бракува 10 композиции от свръхскоростните влакове Шинкансен, които бяха залети от вода по време на тайфуна Хагибис. Японските медии изчисляват, че влаковете струват между 110 и 135 милиона долара, пише Би Би Си.

Някои компоненти от тях още могат да се използват, но държавните железници ще трябва да отпишат голямата сума от активите си.

Десетте влакови композиции бяха паркирани на гара в Нагано, когато ги заляха водите от придошла река.

1,5 милиарда долара са щетите от тайфуните през тази есен в Япония

Тайфунът Хагибис беше най-мощната буря в Япония от десетилетия. В стихията загинаха 90 души, а хиляди останаха без дом.

Кадрите на залетите влакове станаха много популярни в Япония, защото мрежата Шинкансен е нещо, с което в страната се гордеят. Композициите, всяка от които има по 12 вагона, обслужваха централната част на свръхскоростната мрежа на Япония, пътувайки между Токио и Каназава.

Държавните железници обявиха, че наводнението е засегнало двигателите и спирачките на влаковете и те не могат да се използват от съображения за сигурност.

Директорът на компанията Юджи Фуказава каза, че очаква до края на настоящата финансова година, която приключва през март, графика на Шинкансен да бъде възстановен напълно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама