Оставиха в ареста мъжа, отправял смъртни заплахи към персонала на детска градина

17:10, 07 ное 19 25 2192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на 27-годишния Шабан Меймиш от село Лъжница, Благоевградско, съобщи Нова телевизия. 

Той е привлечен като обвиняем заради закани за убийство, отправяни през социалните мрежи към директорката, персонала и децата от детската градина в селото.

Мъж отправя смъртни заплахи към персонала на детска градина

Освен това Меймиш се е заканил, че „ще стреля с оръжие по децата и персонала, ще превърне детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата около детската градина”, уточняват от прокуратурата.

Вече са разпитани директорката и учител в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани чрез видеоклипове по интернет.

Според изготвената видеотехническа експертиза, въпросните материали съдържат над четиридесет закани, като голямата част от тях са за убийства. На тях обвиняемият в детайли и с агресивен тон обяснява как ще ги извърши.

От прокуратурата обясняват още, че от показанията на близките на обвиняемия се установява, че той е имал обезпокоителни промени в психическото си състояние, поради което са били взети мерки, свързани с лечението му.

Шабан Меймиш е посещавал трима психиатри, като понякога състоянието му се подобрявало. Последният път е бил при психиатър през август 2019 г., след което не е отишъл на контролен преглед.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама