„Демократична България“: Подминаваме инсинуациите на ГЕРБ с погнуса и пренебрежение

16:00, 08 ное 19 / Политика 25 2254 Topnovini
1

На Националната работна среща на ГЕРБ, на която партията анализира изборните си резултати, лидерът Бойко Борисов направи коментар за „Демократична България“. Той каза: „Много съм огорчен от така наречената градска десница – „Демократична България“. Трябва да спрем да ги наричаме десница, те са деца и внуци на червената номенклатура“.

От „Демократична България“ заявиха, че свързването им с бившата комунистическа номенклатура е обикновен и примитивен политически цинизъм. Те коментираха, че ГЕРБ за пореден път е включила в листите си значителен брой агенти и доносници на комунистическата ДС. А в ръководството й са членове на бившата БКП, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и дори новоизбрания кмет на София.

Отминаваме тези инсинуации с погнусата и пренебрежението, които единствено заслужават. С недоумение приемаме опитите за внушения, че сме леви и „деца на бивши комунисти” и от президента на ГЕРБ – Плевнелиев, чийто баща е бил секретар на ОК на БКП в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар“, категорични са от „Демократична България“.

От партията посочват, че не са подкрепили никой от стигналите до балотажа в София, защото не предлагат необходимите промени.

„Демократична България“ призовава прокуратурата да разследва изказванията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.