Данаил Кирилов се срещна с експерти от Венецианската комисия

17:40, 08 ное 19 / Политика 25 2260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в Народното събрание с делегация от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венeцианската комисия).

Поводът за работната среща бяха поисканите от българската страна в края на септември т.г. становище и препоръки във връзка със законопроекта за въвеждане на ефективен механизъм за разследване срещу главния прокурор и председателите на върховните съдилища.

Експертите от комисията изразиха удовлетворение, че в рамките на вчерашния и днешния ден са осъществили дискусии със заинтересованите страни по този толкова важен законопроект.

Кирилов: Режимът на „тримата големи“ в съдебната власт е установен още в Конституцията

На днешната заключителна среща министър Кирилов благодари на експертите за вниманието и колегиалното отношение и ги увери в решимостта на българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата.

От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което още се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама