Путин и Ердоган обсъдиха „Турски поток”

08:40, 10 ное 19 / Свят 25 2397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцениха положително изпълнението на съвместни проекти в енергийния и военно-техническия сектор.

Двамата отбелязаха, че проектът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

Путин: Турски поток през България и Сърбия ще е готов през 2020 г.

"Проведе се задълбочено обсъждане на ключови аспекти на руско-турските отношения. Положителна оценка беше дадена за продължаващото развитие на многостранно двустранно сътрудничество, по-специално изпълнението на стратегически проекти в енергийния сектор и военно-техническата сфера. Отбелязано беше със задоволство, че тръбопроводът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация в края на декември." се казва в официалното съобщение.

Москва: Изграждането на "Турски поток" ще приключи в срок

Проектът "Турски поток" включва изграждането на газопровод, състоящ се от две линии с капацитет 15,75 милиарда кубически метра всяка.

Първата линия е предназначена за доставка на руски газ за турските потребители, втората - за доставка на газ за страни от Южна и Югоизточна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама