Цветан Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

09:15, 10 ное 19 / Политика 25 3205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''ГЕРБ е печаливш на тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия'', това заяви в ефира на bTV председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов. 

Цветанов направи първи коментар на изборните резултати, като заяви че прогнозата, която е дал две седмици преди стартирането на предизборната кампания, се припокрива. 

Цветан Цветанов: От нас зависи да отстояваме своите демократични ценности

''Отстъплението се случи, защото има определен страх в партията и не всеки може да изрази своето мнение. Има страх от различното мнение, което можеш да дадеш през изпълнителната комисия'', заяви той. 

''София е с минус три общински съветника, но в София ГЕРБ се яви със СДС, което значи, че е много важно да погледнеш тежестта на всеки един град. В областите центрове, 13 на брой, ГЕРБ прави отстъпление''.

Цветанов предстваи статистики за това къде реално се намира ГЕРБ след изборите.

Мая Манолова заведе дело срещу Бойко Борисов за 15 000 лева

''Борисов бива подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава. В София не може да се сърдиш на ''Демократична България''. В София това, което се получи на втори тур е, че Мая Манолова успя да повиши своя електорален дял. Това е една аларма, която свири в ГЕРБ'', заяви той. 

''Ако имаше друг кандидат на балотажа, нещата щяха да бъдат по-различни. Сега хората нямаше за кого да гласуват.  Не може да се сърдиш на някой друг, че някой друг е виновен за резултата, който си постигнал. Смятам, че това е несериозно, защото не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си'', каза още Цветанов. 

''Това, което направих аз е да дам оставка и да напусна парламента по обективни приини. Но аз все още съм редови член на партията и смятам, че една демогратична партия трябва да има дебат. За съжаление нямаше дебат, в който да се каже истината'', каза още той.  

''В момента говоря с болка, но трябва да говорим много смирено и да знаем, че в общинските съвети ще бъде едно многообразие от общински съветници, което означава, че ще бъде много по-трудно, дори и на Йорданка Фандъкова'', каза той. 

''В тази кампания това, което си бях дал като обещание е да не давам интервю в рамките на четири седмици, когато течеше кампанията. Не си позволих да играя срещу ГЕРБ'', заяви още Цветанов.  

Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други интереси, но не и на партийните. Той даде пример с Русе, където се е „разбила една организация, която била брилянтна”.

„Тя работеше в страхотен синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номинираният кандидат. В Благоевград пък всички бяха подложени на много манипулативно поведение спрямо тях и дискредитирането им”, подчерта Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама