Японците приветстваха новия си император Нарухито

10:50, 10 ное 19 / Свят 25 1953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди японци, размахващи националния флаг, приветстваха днес новия си император Нарухито и императрица Масако, на тържествен автомобилен парад в Токио по случай възкачването му на трона, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Парадът първоначално беше насрочен на 22 октомври, но беше отложен заради тайфуна Хагибис, който няколко дни преди това уби над 80 души и причини огромни щети, предава БТА.

Кортежът потегли от двореца към резиденцията Акасака в 15.00 часа местно време /06.00 по Гринуич/ по маршрут с дължина 4,6 километра. Начело се движеше открит черен седан Toyota Century с императорската двойка, следван от близо 30 автомобила с представители на правителството, включително премиера Шиндзо Абе, съпроводени от 18 мотоциклета и полицейски коли.

Нарухито беше в черен фрак и носеше ордена на Хризантемата. Масако беше облечена в дълга бяла рокля и носеше диадема, наследена от предишната императрица Мичико.

Новият император на Япония се възкачи на престола на 1 май, след като 85-годишният му баща абдикира заради преклонната си възраст.

Церемонията по интронизацията на 126-ия император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години, се състоя на 22 октомври в императорския дворец в Токио.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама