Караниколов: Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца

13:50, 10 ное 19 / Политика 25 1941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година”, това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР.

„Чисто икономическите показатели за тази година ни дават спокойствие, че бюджетът ще е изпълним и за следващата година. Една реформа не може да се случи с едни пари и с един бюджет'', категоричен беше той. 

Горанов: Бюджет 2020 е добре балансиран

''Когато говорим за реформи, трябва ясно да си отговорим на един въпрос – е ли само държавата и държавните институции тези, които трябва да искат реформи. Когато започнем определени реформи в сектори, много често част от обществото не е съгласно с тези реформи“, каза Караниколов.

„Считам, че в бюджета има реформи, има завишение и в приходната, и в разходната част, а и съм сигурен, че ние сме готови да посрещнем това забавяне в икономиката, което се наблюдава в последните няколко месеца“, продължи министърът.

„Към момента не можем да говорим за криза”, категоричен е Емил Караниколов. По думите му България може да отговори на всякакви забавяния в икономиката. „Наистина имаме балансиран, но работещ бюджет”, добави категорично той.

„Кризата няма да тръгне от България”, подчерта още икономическият министър. По думите му в момента несигурността и забавянето идва в голяма степен от геополитическите отношения между глобалните сили, както и от Brexit.

Караниколов: Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза

„Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца, българската икономика работи стабилно, но ние сме част от нещо голямо. При криза основното нещо, което първо ще забележим, което в момента в България не се случва, е да започнат съкращения, т.е. хората да излязат от работа и да се възползват от социалните процедури. Тук имаме буфер. Другото, което държавата трябва да осигури, за да налее свежи пари в икономиката, е примерно пари за инфраструктурни проекти“, коментира Емил Караниколов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама