Сотир Цацаров: Отново ще гласувам за Гешев

12:15, 11 ное 19 25 2678 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''Защо трябва да третираме направеното от президента като резултат от политически натиск или да търсим някакъв подтекст. Президентът върна кандидатурата, защото е президент. Конституцията му дава правото както да подпише указ, така и да върне кандидатурата. Тя не изисква от него да мотивира решението си. Чест му прави, че той го направи по възможно най-открития начин. Президентът прави това, на което има право.'' Това каза в изявление пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Президентът спъна Гешев за поста главен прокурор

На въпрос дали са възможни изненади в четвъртък Цацаров коментира:

Човек в живота трябва да очаква всичко. Специално за моя глас не очаквам никакви изненади. Казал съм отдавна как ще постъпя и ще гласувам отново ''за''.

''Не очаквам да се стигне до криза, защото трябва да видим какъв ще е изходът от гласуването в четвъртък. Ако той е 17 и повече гласа, на практика президентът е задължен да подпише указ'', допълни той.

''Президентът доказа, че действа ''в обозрим срок''. Протакането на нещата не е решение. Този президент е доказал, че няма склонността и свойството да протака нещата или да прехвърля отговорност'', заяви Цацаров.

На въпрос дали се налага кметът на Несебър да бъде откарван с белезници да положи клетва Цацаров отговори:

Прокуратурата не откарва никого. Това е работа на Главна дирекция ''Охрана''. Това, което сме направили е издаването на необходимото разрешение да се осигури възможност на кмета да положи клетва. Как това се осъществява не е наше правомощие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама