Гешев не се притеснява от "поправителния изпит"

14:44, 11 ное 19 25 3106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не се притеснявам от „поправителния изпит” в четвъртък. Някои хора се страхуват от закона и затова моят избор се оказа толкова труден. Това каза Иван Гешев в Благоевград, където взе участие в конференция, организирана от Югозападния университет, предаде bTV. 

Според Гешев се търси възможност процедурата за главен прокурор да се провали. „В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват, че Прокуратурата активно осъществява правомощията си по противодействие на престъпността и че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди. Бяха повдигнати на обвинения на хора, които вие журналистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста", заяви Иван Гешев, цитиран от БГНЕС. По думите му малък кръг от хора се страхуват от закона, главно тези, които нямат практиката да го спазват. Президентът не е сред тях, благодари му, че е упражнил законовите си правомощия и изложил мотиви за отказа си. 

В четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание, на което ще разгледа указа на президента от 7 ноември и ще проведе повторно гласуване на избора за главен прокурор.

Иван Гешев бе избран с 20 гласа "за" и 4 "против". Президентът Румен Радев обаче върна избора с мотива, че не е имало истинско състезание между кандидати. 

Сотир Цацаров: Отново ще гласувам за Гешев

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че няма да има изненада в неговия вот и отново ще подкрепи Иван Гешев. „Очаквам президентът да не протака действията си след повторното гласуване, както е доказал досега“, посочи Цацаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама