Плевнелиев: От 20 години ролята на Костов е да разцепва десните в България

16:56, 11 ное 19 / Политика 25 1963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„От 20 годинит ролята на Иван Костов е да разцепва десните в България. Влиянието му е изключително силно. Ако погледнем назад във времето, ще видим, че няма нищо случайно. Костов е посочен от Луканов в първото пост-комунистическо правителство на България за министър на финансите”, това заяви в ефира на Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. 

Преди дни той отправи и остра критика към действията на „Демократична България” по време на балотажа в София. Позицията си Плевнелиев заяви по време на Националната работна среща на ГЕРБ, на която бяха обобщени резултатите от вота.

„Демократична България“: Подминаваме инсинуациите на ГЕРБ с погнуса и пренебрежение

„Демократична България” играха мълчаливо, но заедно с Мая Манолова на втория тур. Те водиха кампания месеци наред, в която оплюваха непрестанно ГЕРБ. Не казаха добра дума нито за газовия интерконектор, нито за F-16”, поясни Плевнелиев.

„Мен ме боли, когато се получават подобни конфликти. Нямам никакви намерение да се върна в политиката. Говоря като активен гражданин, който остана в България и милее за нея. Бях честен. Казах каквото мисля. Изминаха едни стратегически избори. Те отварят пътя към следващия още по-важен вот през 2021 г. за президент и министър-председател'', заяви той. 

Плевнелиев за отказа на Радев да назначи Гешев: Президентът постъпи правилно, но мълча месеци наред

''Има голям риск да се промени посоката на страната. Местните избори бяха последните преди решваащата битка през 2021 г. Тогава от една страна ще бъдат популистите, а от другата ми се искаше да бъдат демократите”, каза още президент на България в периода 2012-2017 г.

Той коментира и изборът на нов главен прокурор. Според него правителството е допуснало грешка, че не е издигнало друг кандидат, за да има истинска битка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама