ГЕРБ: Нинова е амбициозен лидер - изпревари Радев за изборното законодателство

14:03, 12 ное 19 / Политика 25 2752 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Не се налага да създаваме поредната анкетна комисия. Правна комисия има достатъчно правомощия. Това обяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод настояването на БСП за временна комисия за проблемите в изборния процес, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

БСП иска временна комисия да нищи Изборния кодекс

Заявили сме готовност да обсъждаме промени в изборното законодателство, но това може да се случи след като имаме официалните доклади на ЦИК за изборите“, подчерта Дариткова и обърна внимание, че ГЕРБ ще предостави на левицата предложенията си за изменения.

„Прибързаното поведение няма да бъде полезно за вземането на устойчиви и конструктивни решения“, заяви тя. „Не бива да се бърза само от желание да се обявиш за първи защитник на правилното изборно законодателство и провеждане на законни избори. А да се търсят консенсусни решения, които отразяват обективните проблеми и във времето ще покаже устойчивост“, посочи Даниела Дариткова.

Корнелия Нинова е амбициозна лидерка, която със срещата за изборното законодателство изпревари даже президента Румен Радев“, коментира тя.

Попитана защо ГЕРБ не са присъствали на срещата, организирана от БСП, за изборното законодателство, Дариткова обясни: „Срещата беше обявена в петък за 14.00 часа, когато имаме вече обявено заседание. Ние сме в бюджетна процедура, това също е отговорно занимание за НС. В последния момент беше преместена за 11.00 часа. Това не е поведение на сериозна политическа сила“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама