Родителите на починалото на зъболекарски стол дете: Оневиняването на доктора е гавра с нас

09:10, 13 ное 19 25 2476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща упойка умира 14-годишно дете през 2016 г. Поради липса на антидот то е издъхнало. Родителите обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете на анестезията и са викнали линейка твърде късно.

На втора инстанция: Оправдаха стоматолога Валентин Павлов за смъртта на дете

Бащата на Алекс - Валери Захариев, заяви пред bTV, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е гавра с паметта на детето. Павлов беше признат за виновен на първа инстанция и осъден условно на 3 години, но след това оневинен на втора.

Обжалват оправдателната присъда на стоматолога, обвинен за смъртта на дете

"Хвърля се прах в очите, че в България има някакво правосъдие. Ще обжалваме пред върховен съд тези присъди и ще продължим да настояваме за максимално строги присъди за тези хора”, заяви още той като поясни, че за анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката Павлова присъдите са намалени от 3 на една година условно с възстановяване на правата за практикуване.

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала симптомите на малигнена хипертермия, но е чакала нареждането на доктора, за да извика линейка. "Тя знаела и че само атидот може да помогне", поясни още Захариев.

Почерненото семейство вече близо 3 години търси справедливост за смъртта на 14- годишният си син. През 2016 г. д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

Майката на момчето - Албена Захариева, обясни, че не са й били разяснени рисковете от общата упойка, а само са й казали, че така синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията. "Не бяха направени и никакви изследвания, докторът добавил, че момчето трябва да е здраво", казва още почернената майка. Според нея цялата вина и отговорност носи д-р Павлов. "Той ръководи целия екип, той решава", добави Захариева.

Родителите ще искат максимални наказания за екипа. А за оправдателната присъда на д-р Павлов нямат обяснение, защото посочват, че дори е имало още един подобен случай на техния, но детето е откарано бързо до болницата и сега е живо. "Не могат да ни убедят, че и за нашето дете не е имало шанс", заявиха почернените родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама