Водният режим в Перник с нов график

12:40, 13 ное 19 25 2300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Перник е заплашен от воден режим. Новият кмет на града Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим в града, тъй като според него той е твърде драстичен.

От 18 ноември перничани трябваше да имат вода само в часовете между 16 и 22 часа заради критично ниското ниво на язовир "Студена", но графикът днес претърпя промяна.

Перник и Радомир пред воден режим

След продължила близо два часа среща между областния управител на Перник Ирена Соколова, кмета на Перник Станислав Владимиров и управителя на ВиК - Перник Иван Витанов те взеха решение от 18 ноември от 08.00 часа сутринта до 20.00 часа вечерта перничани няма да имат вода. Предстоят нови срещи между управата на Перник и управата на ВиК.

60 000 човека ще са засегнати от режима на водата в Перник

Разгледа се вариантът да се прехвърли вода от яз. "Долна Диканя" към яз. "Студена". Разгледа се вариант да се повиши количеството на постъпващата вода, Владайския канал към яз." Студена", коментира урпавителят на ВиК-Перник.

Премиерът Бойко Борисов се е обадил лично на кмета на Перник и му е заявил, че ще подпомага по всякакъв начин чрез работата на министерствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама