„Доза щастие“ става част от учебната програма по съвместна инициатива с МОН

20:10, 13 ное 19 25 3189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмът „Доза щастие“, пресъздаващ истинската история на журналистката Весела Тотева, описана в биографичната ѝ книга „Падение и спасение“, вече официално е включен в образователните инициативи на Министерството на образованието и науката, свързани с превенция на зависимостите, съобщи bTV.

Общите усилия на екипа, създал лентата, и МОН ще позволят на преподаватели от 29 града у нас да организират за учениците групови посещения в избрани киносалони на преференциални цени.

Филмът „Доза щастие” за живота на Весела Тотева с премиера на 8 ноември

В списъка влизат Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол и други. Каузата цели да даде гласност на проблема и да запознае младите хора на достъпен език с рисковете, които употребата на наркотични вещества носи за живота и здравето им.

Кампанията продължава в периода 11-30 ноември, като прожекциите с преференциални условия са съобразени с възможностите на учебната програма и обхващат часовия диапазон от 12 до 17 ч. в делнични дни.

Посещението се счита като проведени 2 часа на класния ръководител. Посетителските групи следва да включват минимум 10 ученици, а цената за посещението е между 4 и 7 лева. За преподавателите, които придружават групата, ще бъде осигурен безплатен достъп до прожекцията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама