Мая Манолова: Ще остана омбудсман завинаги

08:30, 14 ное 19 / Политика 25 6059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко да бъде победена. Видя се и как – чрез обединение на леви и десни. Видяхме страха на властта, че може да загуби София и България, видяхме на какво са способни -  обиди, клевети към мен и моя екип. Това показва страх и паника от възможността гражданите да се обединят и да покажат силата си. Това, че продължават, показват, че шамарът, който получиха, още звънти. Обединението, което се случи макар и за кратко.

Това заяви Мая Манолова в ефира на БНТ.

Мая Манолова: Не ме е страх, г-н Борисов

"Имаме 14 класьора с доказателства за безобразни злоупотреби с гласа на гражданите. 101 000 души е техническата грешка в избирателните списъци по данни на ЦИК. Има много сериозни разминавания в огромен брой от протоколите на СИК. Твърдя и ще докажа пред съда, че има извършени поправки по протолите. Единствените без корекции са тези в ромските населени места", категорична бе Манолова.

Вежди Рашидов за Манолова: Като видя агресивна жена, мустаците ми се смаляват

"По-важно от жалбата е петицията, която започнахме за промяна на изборните правила. В нея настояваме за електронно и машинно гласуване. Настоявам депутатите да гласуват за промяна на изборния процес. Ще настояваме и за ясни правила за социологическите агенции в изборния ден. Обявяват се манипулирани данни и екзитполове, които манипулират данните", потвърди бившият омбудсман.

Манолова: Предстои да видим има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

"Освен, че няма пари за маншини в бюджета, който е предложен от правителството на ГЕРБ, няма пари и за майките: майчинството продължава да е 380 лв, за пенсионерите, хората с увреждания – тези хора за поредна година са ощетени. Заплатите на медицинските сестри на се пипат. Проблемът на този бюджет е, че ние не тичаме по-бързо от останалите. Това е бюджет, който не решава нищо".

Мая Манолова и инициативният й комитет внасят в ОИК жалба за касиране на изборите

"Казах ясно, че няма да правя партиен проект. Но има енергия, желание и воля, с моя екип продължаваме обединението на гражданите с демократични ценности.

След седмица ще представим платформа, с която ще се борим за правата на гражданите, без значение от тяхната партийна принадлежност. Не съм спряла да решавам проблеми на граждани през кампанията си. Тогава се шегувах, че ще остана омбудсман завинаги. Аз съм адвокат, имам кантора и ще организирам два пъти месечно безплатни консултации.

Относно днешното заседание на ВСС, Манолова заяви, че има постоянна позиция за избора Гешев – "състезание с един кандидат не е състезание". Тя определи като по-голям проблем липсата на съдебна реформа. "Бойко Борисов можеше да го направи, но избяга и си изми ръцете", заключи бившият депутат от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама