БСП: Борисов да иска оставката на Банов моментално

10:32, 14 ное 19 / Политика 25 2776 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Призоваваме Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на културата Боил Банов моментално. Това обяви в парламента депутатът от левицата Александър Симов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Банов няма мъжеството и морала сам да се оттегли от поста си“, заяви той.

Спомняте ли си скандала „Ало, Банов съм“? В началото на тази година БСП извади на бял свят скандалната афера на културния министър Боил Банов за Ларгото. Той спестява 700 хил. лева на частен предприемач. Тогава основното оправдание на Банов беше- „Какво искате от мен, нали водим дело и вероятно ще го спечелим“, припомни Симов.

„Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата- изтървало е сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 хил. лева“, посочи депутатът.

Министерството на културата опрости неустойката на изпълнителя за ремонта на Ларгото

„Отговорността за това скандално бездействие на министерството ще понесе някаква юристка, на незначителен пост. Това е замазване на следите“, коментира Александър Симов. „При такава афера отговорността трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов“, подчерта той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама