Как да засилим имунитета си по време на Коледните пости

07:30, 17 ное 19 25 2453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коледни пости, които продължават до 24 декември, са време за почивка на храносмилателната система и изчистване на организма от отровите. Как да ускорим очистващите процеси, обновяването на клетките, да засилим имунитета, да се почистваме по-жизнени и млади, дава препоръки лечителят Иван Гарабитов. Със своята методика той е помогнал за здравословно отслабване и бързо възстановяване на организма от травми и възпаления на хиляди българи и чужденци.

По време на Коледните пости има дни със строги пости, когато е позволено само растителна храна и олио. През останалото време е разрешено вино, риба и морски продукти с изключение на сряда и петък, когато пак се спазва строг пост. Млечните продукти не са разрешени, а рибата и морските продукти се консумират в някои от дните.

За да си набави организмът белтъчини, се препоръчва разнообразни ястия с боб, леща, ориз, булгур, нахут, киноа, гъби, авокадо, всякакъв вид кълнове, соеви продукти, царевица, растителен кашкавал и сирене, сушени плодове и пълнозърнести продукти. Орехи, бадеми, фъстъци, лешници, сусам, тиквено и слънчогледово семе е добре да се добавят към храненията. По време на Коледните пости е сезонът на картофите, кестените, зелето, цвеклото, карфиола, броколи, морковите, спанака, праза, тиквата. Ябълките и цитрусовите плодове също присъстват на трапезата, както и пчелните продукти.

Начинът ни на живот трябва да осигурява достатъчно движение на мускулите и ставите. Изключително важни за здравето и дълголетието са също позитивното мислене и правилното дишане. Дишането трябва да е дълбоко, бавно и ритмично през носа, да се използват максимално дробовете. Това подобрява жизнеността и прочиства ума, казва заслужилият треньор по борба, който от над 55 години практикува йога и използва елементи от асаните за своята система от оригинални физически и дихателни упражнения.

Ако спазваме тези прости правила и на 80 години ще бъдем силни и здрави и ще се чувстваме млади и пълни с енергия, убеден е Иван Гарабитов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама