България поднесе съболезнования на Словакия за фаталната автобусна катастрофа

17:22, 14 ное 19 25 2141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Словашката република Петер Пелегрини по повод трагичната катастрофа край Нитра на 13 ноември 2019 г., отнела живота на 13 души.

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите:

Като Ви уверявам в солидарността и подкрепата на България, пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията.

Държавният глава Румен Радев също изпрати съболезнователен адрес до президента на Словашката република Зузана Чапутова по повод жертвите от тежката катастрофа:

В този изпълнен със скръб момент от името на българския народ и от свое име изразявам дълбоко съчувствие на близките на загиналите.

Държавният глава пожелава бързо и пълно възстановяване на ранените. 

И вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак.

Приемете най-искрените ми съболезнования по повод трагичния инцидент край град Нитра, който причини тежки загуби и човешко страдание. Позволете ми да се присъединя към скръбта на близките на загиналите, както и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама