Борисов инспектира строежа на "Хемус" (ОБНОВЕНА)

08:59, 19 ное 19 / Политика 25 2207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премирът Борисов провери напредъка на строителните дейности по магистрала "Хемус". Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и главният строителен инженер на магистралата.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта. Думите му са по повод опасенията, че се подкопава коритото на река Вит и това крие риск от екологична катастрофа.

Попитан има ли опасност за река Вит премиерът отговори: „Не, всичко е почистено“.

Във възторг съм от свършеното. До края на годината ще станат готови. Сега слагат мантинели, слагат борчета включително“.

Ако БСП не бяха върнали Закона за предварителното отчуждение, сега всичко щеше да е готово. Този обход ще спаси Габрово от целия тежък трафик“, каза Борисов.

РИОСВ-Плевен и БДДР спряха дейности по почистване на река Вит заради заплаха от екокатастрофа

"Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им", разпореди Борисов. Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта над 800 греди за съоръженията в района.

По време на проверката, премиерът се снима с работниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама