Свидетел: Починалото дете стоя повече от два часа, преди да бъде прието в болница

08:17, 20 ное 19 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава проверката, назначена от здравния министър Кирил Ананиев, след смъртта на 3-годишното дете в София. Днес изтича крайният срок, в който трите болници – Педиатричната, „Лозенец” и „Пирогов”, трябва да докладват какви грижи са положили за него.

Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа пред bTV Ясен Ничев, който е свидетел на случилото се.

Пневмония е причината за смъртта на 3-годишното дете в София

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано. „В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев.

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира, но не го взеха в болницата

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг. „Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

Болница "Проф. Иван Митев": Няма забавяне в приема на детето, което почина в София

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях. Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама