Китайски и български преподаватели представят изложба "Пътят на коприната"

18:00, 24 ное 19 / Култура 25 2626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преподаватели от Националната художествена академия и от Централната академия за изящни изкуства в Пекин представят съвместна изложба по случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.

През декември 2018 г. изложбата беше показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.

За откриването й в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин – вицепрезидент, проф. Юе Циеншан – партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ – ръководител на катедра „Скулптура“, под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин – заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн – директор на отдела за съвместни иновации.

Откриването е на 28 ноември, от 18:00 ч., в Националната художествена галерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама