Пет години Дядо Коледа подхвърля пачки с пари по улиците на британско село

18:00, 20 ное 19 / Любопитно 25 2029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Досега Блекхол Колиери беше известен покрай филма на Майкъл Кейн „Get Carter". Иначе това малко британско селце, намиращо се в окръг Дърам, е подобно на много други борещи се да оцелеят бивши минни села в Североизточна Англия. То обаче отново получи медийното внимание - този път с мистерията как пачки с пари се “търкалят“ по улиците.

Полицията в Дърам заяви, че през последните пет години са били намерени общо 26 000 британски лири (33 500 долара, 30 300 евро) - 13 пакета от по 2 000 британски лири в банкноти от 20 паунда.

"Тези пакети винаги се оставят в полезрението, като например на тротоари, и се откриват от случайни жители, които след това ги предават", заяви детективът Джон Форстър.

Последното откритие в понеделник е четвърто тази година, добави той, шегувайки се, че някой добър самарянин може би подхвърля пачките, предаде БГНЕС.

Форстър, който каза, че досега разследването не е стигнало доникъде, похвали "невероятния дух на общността" на местните жители, които предават парите в брой на полицията. Вестници вече пишат, че селото може да се окаже най-честното място във Великобритания.

Местни спекулират пред Гардиън, че мистериозният благодетел може да бъде "един от онези тайни милионери" или дори "Дядо Коледа".

"Това не е разрушен район, но тук наистина нищо добро не се случва“, каза жител, цитиран от изданието. "Може би някой се опитва да помогне - малките елфи на Дядо Коледа. Надявам се, че е така".

Подобно на много други бивши миньорски селища Блекхол Колиери се бори с оцеляването от затварянето на мина през 80-те години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама