Габриел: Номинацията ми за зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност

15:50, 20 ное 19 / Политика 25 1935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание. Признание за опит, който е трупан с много действия, много диалози, с конкретни ползи за Европа, ЕНП и за бизнеса", каза Мария Габриел малко преди официалното откриване на конгреса на Европейската народна партия днес в Загреб, пише „24 часа“.

Мария Габриел е кандидат за нов висок пост

Тя намира кандидатурата си за поста и като отговорност. "Искаме да видим Европа, която носи сигурност за своите граждани и която дава ценностен отговор за цифровата трансформация. Ключът е образование, иновации и изследвания. Това ще правя през следващата година", добави още Габриел.

ЕНП избира ново ръководство

Йорданка Фандъкова коментира, че кандидатурата на Габриел означава огромни възможности и голямо признание за България и София. Тя изрази очаквания, че Мария Габриел ще бъде избрана за зам.-председател на Европейската народна партия.

"Г-жа Габриел винаги е помагала на България и на София. Тя е сред най-активните членове на ЕНП. Зам.-председател е на ЕНП-Жени и е изключително активна с каузи", добави Фандъкова и пожела успех на българската еврокомисарка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама