Оставиха в ареста задържания с над 90 кг хероин на "Дунав мост"

17:22, 20 ное 19 25 2411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставиха за постоянно в ареста 56-годишния шофьор, задържан на ГКПП ''Дунав мост'' при Русе с над 96 кг хероин. Това реши Русенският окръжен съд.

Наркотикът бе открит в тайник в пода на управлявания от него лекотоварен камион с българска регистрация.

По първоначална оценка хероинът е на стойност малко повече от 3,7 млн. лева. Това е и най-голямото количество от този вид наркотик, откривано на "Дунав мост" през последните пет години.

Мъжът, който е от хасковско село, е обвинен за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Обвиняемият е с криминално минало. В края на декември 2013 г. на граничния пункт "Капъ куле" турските гранични служби открили у мъжа 5,360 кг. кокаин, разпределен в прикрепени за тялото му пет пакета. По неофициална информация в Турция той е бил осъден на затвор и е изтърпял наказанието си, предаде ''24 часа''.

Александър Ю. е семеен и има полувисше образование. Досега не е осъждан в България. Наскоро купил лекотоварния камион от Русе и с него извършвал транспортна дейност.

Над 15 души са задържани от наркогрупата в София

Откритата на ГКПП "Дунав мост" пратка е пътувала за Западна Европа, като най-вероятно става дума за международен канал за трафик на наркотици.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама