Петима загинаха при експлозии във фабрика за фойерверки в Сицилия

07:30, 21 ное 19 / Свят 25 1795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима загинаха при експлозията в цех за производство на фойерверки в Сицилия. Властите съобщават за две експлозии във фабриката, намираща се в град Барчелона Поцо ди Гото, предава БГНЕС.

На място за загинали двама работници и 71-годишната собственичка на семейната фабрика за фойерверки. Синът й, който се опита да се притече на помощ, е сред четиримата ранени, настанени в болница в Палермо със сериозни травми.

В лечебното заведение от раните си почина още един човек, а след кратко издирване, петата жертва беше открита под останките от сградата.

"Според първоначалните ни данни, две експлозии са избухнали, като вероятно първата е била предизвикана от искрите от електрожен", каза полицейският началник Джанкармине Карусоне.

Местната прокуратура започна проверка на инцидента.

Семейната фабрика приготвяла фойерверки за Нова година. В Южна Италия е традиция по Нова година да се палят фойерверки, както за забавление, така и като ритуал за гонене на зли сили.

В региона се правят пиротехнически изделия поне от 1540 г., като това производство често взима жертви при различни инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама