Какво да правим при махмурлук - съвети на експерти

07:40, 24 ное 19 25 2964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експертите съветват концентрираният алкохол да се приема в „компанията” на ферментирали храни, тъй като те съдържат ензими, необходими за нормалното функциониране на организма.

Внимавайте обаче, ако решите да замезвате с кисели краставички. Основният компонент при тяхното приготовление е оцетът, който дразни лигавицата на стомашно-чревния тракт и ако прекалите с тяхната консумация, заедно с алкохола, можете да си докарате възпаление, предава БГНЕС.

Необходимо е при прекомерна консумация на алкохол да се пие повече вода - тя е катализатор за окисляването. В противен случай организмът е застрашен от дехидратация.

Алкохолът, както твървят експертите, натоварва сърцето, черния дроб и бъбреците.

Киселото зеле се препоръчва като най-доброто средство в борбата с махмурлука. В него се съдържат витамини и минерали, които отмиват алкохола.

Разходката на чист въздух също ще ви помогне да се почувствате по-добре. Притокът на кислород ще ви освежи. Прохладният душ също има благоприятен ефект, тъй като засилва циркулацията на кръвта в кожата.

Трябва да бъдете внимателни, ако решите да пиете сок от портокал или грейпфрут заради съдържащата се в тях киселина. Алкохолът се разгражда до оцет, който в малки дози е жизненоважен, но излишъкът от киселини в човешкото тяло е нежелателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама