Окончателно: Франция подкрепи Северна Македония за НАТО

13:03, 21 ное 19 / Свят 25 2134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция ратифицира протокола на Северна Македония за присъединяване към НАТО, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Радмила Шекеринска, предаде БГНЕС.

Заев: Северна Македония става членка на НАТО през януари

"Франция е ратифицирала! Все още ни остава Испания! Ние ставаме пълноправен член на НАТО!", написа Шекеринска във Facebook. 

Вчера външният министър на Северна Македония Никола Димитров присъства на среща на дипломатите на страните членки на Алианса, която е последна подготовка за срещата на лидерите, която ще се проведе в Лондон на 3 и 4 декември.

Припомняме, че през юни 2018 г. Гърция и Македония подписаха споразумение, което реши дългогодишния спор за името на РС Македония и отвори за Скопие вратите към НАТО и ЕС. В момента процесът на ратифициране на протокола за влизането на Македония в НАТО продължава, като Испания и Франция бяха последните страни членки на алианса, които до момента не бяха ратифицирали протокола. 

Така Северна Македония е на крачка от пълноправно членство в НАТО, като остава единствено думата на Испания. Страната обаче трябва първо да състави правителство след изборите на 10 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама