Океаните може да произвеждат шест пъти повече храна

20:00, 21 ное 19 / Любопитно 25 2139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приемането на нови технологични решения и по-добро управление може да увеличат шест пъти производството на храна от океаните, твърдят учени.

В доклад, свързан с отглеждането на миди, е записано, че океаните може да осигурят повече от 2/3 от животинския протеин, необходим да изхрани човечеството в бъдеще.

Отглеждането на океанска храна има по-малко влияние върху климата, отколкото земеделието и не подлежи на ограничения като пръстта и водата, съобщава МИА.

Океанът бълва наркотици във Франция

Морската храна е много питателна, съдържа основни витамини, минерали и мастни киселини, гласи доклад, представен от учени на Симпозиума на ООН по рибарство в Рим в рамките на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО).

Океанът притежава голям неразкрит потенциал да помогне с изхранването на света през следващите десетилетия. Ръководителят на проучването Кристофър Костело смята, че това може да се осъществи, благодарение на влиянието върху околната среда, което е по-малко, отколкото при производството на други храни.

„Ако направим бързи и мащабни промени в начина, по който управляваме индустрията за експлоатация на моретата и опазваме екосистемите, можем да подсигурим изхранването и поминъка на милиони хора в дългосрочен план”, твърдят учените.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама