Церовска: Направила съм твърде много за по-добро водоснабдяване в Перник

08:50, 22 ное 19 25 2328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм направила твърде много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си личи от всички инвестиции с мое участие, категорична е Вяра Церовска. След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет на града гостува на БНТ. 

По думите й, яз. Студена е изключителна държавна собственост и се охранява много специално, затова какво се случва с водата трябва да бъде изяснено след една много щателна проверка.

Кой е виновен за кризата с водата?

Бившият кмет на Перник, заяви, че: "Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на миналия век - можете да си представите за какво става въпрос. Сериозно влияние оказа и земетресението през 2012 г."

Церовска коментира и проекта за изграждане на воден цикъл в Перник, като съобщи, че в нейния мандат е "направено проектиране на този воден цикъл и това е първият момент, в който има договор с МОСВ за реализиране на този воден цикъл".

Румен Радев: Необходими са ефективни действия за водоснабдяването в Перник

"Воден режим се налага от ВиК дружеството, а не от кмета", категорична е Церовска, и допълва, че не е била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. "От 5 април има ограничителна заповед за ползване на питейна вода от яз. Студена. Никой не може да предвиди какво ще се случи и какви са валежите. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той трябва да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато авариите са увеличени в пъти повече в сравнение с миналата година. Нямам информация дали яз. Студена е бил източван покрай ремонта", допълни още бившият кмет на Перник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама