Поставиха капсула в парламента, ще я отворят през 2030 г.

10:49, 22 ное 19 25 1604 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

По повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето в Народното събрание бе поставена Капсула на хилядолетието, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В капсулата председателят на НС Цвета Караянчева, народните представители от всички парламентарни групи, омбудсмана Диана Ковачева, еврокомисарят Мария Габриел и други гости на парламента поставиха символи и послания за добро към младите поколения. Капсулата ще бъде отворена през 2030 г. от тогавашния председател на Народното събрание.

Цвета Караянчева посочи, че с поставянето на капсулата всички парламентарни групи са казали „да“ на доброто и на бъдещето на нашите деца. „Всяко едно дете е малка вселена. Тази вселена ние, възрастните, трябва да я опазим. Тя е пъстра, красива, но много чуплива“, заяви тя.

От своя страна, Мария Габриел изрази надежда през 2030 г., че в България ще има деца, които да са Джон Атанасов на 21 в. Като ключова дума тя посочи „образование“ и пожела на децата да следват таланта и мечтите си и да ги реализират тук, в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама