Йордан Цонев: Бюджет 2020 не е за хвалене

09:14, 25 ное 19 / Политика 25 2330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Много харчене, с много малка ефективност е най-кратката характеристика на този Бюджет 2020. Увеличават се харчовете, а намаляват приходите - затова този бюджет не е за хвалене. Защото нямаме реформи в системите и това, че се наливат пари в нереформирани системи е най-големия бюджет порок на този бюджет", заяви зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия.  

Владимир Каролев: Бюджет 2020 е първият, в който няма увеличение на данъците

„За да има реформи, трябва да има политическа воля и да има съгласие между политическите сили по отношение на тези реформи. Искаме следното – съгласие по няколко приоритета - демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж. По тези четири приоритети трябва да бъде постигнато съгласие”, обясни Цонев.

Според него бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е съвсем закономерен.

Два протеста се очаква да блокират столицата

„Няма давност за прегрешенията на Симеонов. Още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Но тогава протестира само ДПС, обществото не реагира. Когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече обществото правилно реагира. Срамота е да бъде избран за вицепредседател на НС. Да си остане депутат, за какъвто е избран”, поясни Йордан Цонев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама