Протестиращи: Долу ръцете от Валери Симеонов

13:14, 25 ное 19 25 1878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С транспаранти с надписи Долу ръцете от Валери и Валери - смел и честен патриот представители на браншови организации и симпатизанти на Валери Симеонов се събраха на протест пред сградата на Народното събрание, съобщи БТА.

Шепа хора излязоха на протест под надлосв "Демокрация или диктатура" в защита на лидера на НФСБ Валери Симеонов, като поводът е исканата му оставка от страна на майките на деца с увреждания, обединени в гражданската инициатива „Системата ни убива“. Протестиращите се събраха пред сградата на парламента, за да заявят, че Валери Симеонов е достоен човек, направил много за българската държава, за малкия и среден бизнес.

Два протеста се очаква да блокират столицата

Тази вечер майките на деца с увреждания организират автошествие за оставката му от поста заместник-председател на Народното събрание. Миналата седмица парламентът прие проекторешението за назначението му на зам.-председателския пост с гласовете на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и БСП. ДПС напусна пленарната зала. Веднага майките на деца с увреждания се организираха в протест с искания, освен за оставка на Валери Симеонов и за тази на всеки депутат, гласувал назначението му. Причината за недоволството им са думи, изречени от Валери Симеонов преди една година, заради които той напусна вицепремиерският пост.

В почивните дни председателят на парламента Цвета Караянчева подкрепи Валери Сименов за новия му пост в парламента. В Златоград тя коментира въпроса пред медиите, като посочи, че за думите си преди една година Валери Симеонов е понесъл своя кръст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама