Цветан Цветанов: България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва ясен път

19:25, 25 ное 19 / Политика 25 3258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Със сетивата си трябва да прехващаме всички тези, които популистки говорят, че са евроатлантици, а с действията си реализират огромни проекти, свързани с интереси за влияние на Русия и Китай.“ Това заяви във видео формат за „Студио Банкеръ“ Цветан Цветанов, председател на УС на Евроатлантическия център за сигурност.

„Турски поток“, който у нас се представя за „Балкански поток“, увеличава руското влияние и натиска над Европа“, каза още Цветанов и допълни, че проектът „Турски поток“ се ускори стремително през последните шест месеца. А интерконекторната връзка между Гърция и България за диверсифициране на газовите доставки буксува безрезултатно вече десет години. „Това не е никаква диверсификация“, категоричен бе той.

Цветанов смята, че българската страна не отбелязва никаква активност по проект „Триморие“, който е евроатлантически приоритет:

България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва да се следва ясен път.

Младите казват: „Омръзна ни да се лутаме, искаме да знаем каква е посоката на нацията и дали когато правителството каже нещо днес, няма да го отмени утре.“

„Много са силите, които искат да уязвят района, в който живеем. Особено внимание заслужава засиленият интерес на Китай към Югоизточна Европа“, допълни той.

ЕАЦС ще работи срещу всички фактори, които са насочени против националните ни интереси и които усилват влиянието на Русия върху България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама