Бездомно куче спаси котенца от измръзване

18:40, 26 ное 19 / Любопитно 25 2138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет изоставени котенца са намерени сгушени в бездомно куче, осигурило им топлинка с тялото си в мразовита нощ в Онтарио, Канада, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Историята, споделяна масово в социалните медии, е затрогнала потребителите и в приюта, където са прибрани животинките, "валят" молби за осиновяването им.

Непородистото 2-годишно женско куче, наречено Серенити, е намерено от минувачи в крайпътен ров посред мразовита нощ с температура минус 3 градуса Целзий. Козината му е била покрита със сняг.

За огромна изненада спасителите са забелязали сгушени в тялото му пет черни котенца на приблизителна възраст около пет седмици, разказва Мириам Армстронг от приюта за животни.

"Ако не беше кучето, осигурило им топлинка с тялото си, котенцата нямаше да оцелеят в мразовитата канадска нощ", казва Армстронг.

Обстоятелствата около срещата на бездомната Серенити и изоставените котенца остават загадка. За сметка на това необичайната им дружба продължава и в приюта, където спасените животинки се възстановяват на топло.

Мириам Армстронг допълва, че доста хора са изявили желание да приютят бездомничетата заедно.

Серенити ще може да бъде осиновена следващата седмица. Котенцата обаче ще трябва да останат още няколко седмици в приюта, докато укрепнат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама